woensdag 18 mei 2016

De ziekte is terug

Gisteren heb de uitslag van het beenmergonderzoek gekregen. Bij binnenkomst in de spreekkamer was de blik en de begroeting van mijn arts voldoende voor mij om te beseffen dat ze geen goed nieuws voor me had en haar eerste woorden waren dan ook; "ik heb helaas erg slecht nieuws." 

Uit het beenmergonderzoek is gebleken dat het aantal kankercellen in het beenmerg fors toegenomen is. Dat verklaart ook mijn klachten van de laatste tijd. Ook de bloedwaardes waren niet goed. Diverse onderdelen hebben steeds meer moeite om zich te herstellen van de kuur.

Met deze waardes is het ook niet verantwoord meer om een nieuwe kuur te starten en gezien de toename van het aantal plasmacellen in het beenmerg heeft dit ook geen zin meer. Het medicijn is uitgewerkt voor mij.

Ik had dit ook wel een beetje verwacht, gezien de pijn in mijn rug en mijn overige klachten. We zijn dus weer terug bij af. We moeten zoeken naar een nieuwe behandeling. Volgens mijn arts zijn er nog verschillende mooie nieuwe medicijnen beschikbaar, maar zoals ze zegt, "je bent nog jong, dus we moeten een goed plan hebben, om deze medicijnen zo in te zetten dat we qua tijd en kwaliteit van leven het beste rendement bereiken."

We hebben afgesproken om volgende week weer een gesprek te hebben over hoe we nu verder gaan. Ondertussen overlegt zij met oncologen van het UMC Maastricht en AMC Amsterdam over wat voor mij nu de beste vervolgbehandeling zou kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten